TRASEU

traseu


ARAD BIKE RACE

 

Anul acesta, Arad Bike Race va începe pe data de 09 septembrie 2018 cu patru competiții de ciclism, Race, Maraton, Elite și MTB Kids și se va încheia cu o competiție de alergare pe data de 10 septembrie, Electric Maraton (www.electricmaraton.ro) 

Racedistanță - 39 km / diferență de nivel - 1.200 m / grad de dificultate - 3/5

 

Maraton/Elite: distanță - 52 km / diferență de nivel - 1.615 m / grad de dificultate - 3/5

                   

Traseul pentru Race, Maraton și Elite va începe din centrul comunei Șiria, cu start lansat pe drumul județean (cca. 500m), urmat de cățărarea spre cetate, pe asfalt, pe o distanță de 4 km (dif. nivel cca. 350 m). De acolo la Mănăstirea Feredeu (crucea albastră + marcajele noastre cu săgeți albe pe pomi și bandă de semnalizare) se trece prin pădure, pe un traseu relativ ușor, pe un sol preponderent din pământ și pe alocuri cu puțină piatră mărunțită și câteva rădăcini, pe o distanță de cca 4,5 km. De menționat că la km 7 se găsește primul punct de verificare și un punct de hidratare. De aici continuăm pe marcajele specifice care au fost deja prezentate, până ieșim în traseul de creastă, la cruce De aici traseul este schimbat fata de anii precedenti, merge la dreapta pe creasta cu directia Vf Capra  urmand marcajul banda rosie pentru urmatorii 6 km. Această porțiune are un grad de dificultate ușor spre mediu, cu scurte urcări și coborâri, care pe alocuri sunt rapide, necesitând atenție din partea participanților.

De pe creasta traseul coboara in Valea Cladovei, o coborare cu grad de dificultate medie de 4 km la finalul careia vom intalni marcajul cruce galbena si al doilea punct de hidratare.

De aici incepem sa urcam pentru inceput usor pe Valea Cladovei si Valea Cersca (triunghi galben) insa spre final panta devine mai abrupta.

Ajunsi in creasta principala traseul Race se intoarce la punctul de hidratare Feredeu  si mai apoi la sosire pe acelasi traseul de la inceputul cursei, cei de la Maraton si Elite vor parcurge inca odata bucla.

Traseul ales îmbină tipuri variate de sol cu diferite grade de dificultate, dar se află și la dispoziția celor care nu au un nivel de pregătire ridicat. Credem că am făcut alegerea potrivită, dar acest lucru dorim să ni-l comunicați după concurs.

 

 

Hungary