REGULAMENT

regulament


LOCUL DESFĂȘURĂRII:

Comuna Șiria, ARAD (RO)

Coordonate GPS:  46.266647,21.637201

Latitudine: 46°15′40″N 

Longitudine: 21°35′44″E

Organizatori:

Centrul Cultural Județean Arad

Primăria Comunei Șiria

CS Racing Bike Pro

Sponsori/ Colaboratori:

Opel prin Grup West Arad, Schwalbe România, Optica Veszi, Uniqa Asigurări, BN-Business, Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Arad.

 

TRASEU ȘI CATEGORII:                            

Cursa RACE 39 Km, diferență de nivel - 1200 m / grad de dificultate - 3/5  (1 tură ):  15-17, 18-29 , 30-39,  40+  masculin și feminin – start la ora 11:00

Cursa   Maraton  53 Km, diferență de nivel - 1600 m / grad de dificultate - 3/5 (2 ture):  18-29 , 30-39,  40+   masculin și feminin – start la ora 10:30

Cursa   Elite 53 Km, diferență de nivel - 1600 m / grad de dificultate - 3/5:  18+   masculin și feminin ( doar pentru sportivii profesioniști legitimați FRC )

ATENȚIE: Sportivii legitimați FRC se vor putea înscrie doar în cadrul competiției Elite!

Cursa MTB KIDS :    Copii 0-8 ani traseu individual jaloane, start la ora 11:30

                              Copii 9-14 ani traseu circuit, care se va desfășura în centrul comunei Șiria, în zona Bisericii Catolice, cu start din fața Muzeului Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția”.

Participarea este posibilă pe proprie răspundere.

Participanții cu vârsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnătura unui tutore prezent la înscriere / validare sau pe baza unui acord scris și semnat de către parinți și autentificat de către un notar public. (DOWNLOAD FORMULAR)

Vârsta pentru stabilirea categoriei se consideră calculând diferența dintre anul curent și anul de naștere al concurentului, indiferent de luna sau data nașterii, conform regulamentului general de organizare al ciclismului ca sport. Exemplu: 2018-1987 = 30 ani!

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

Competiția este deschisă oricărui iubitor al sportului și mișcării în natură.Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel corespunzător de antrenament și un bagaj de cunoștiințe tehnice specifice.

Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie să aibă acceptul scris și semnat al părinților sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere și pe declarația de responsabilitate. Participanții își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află. Orice participant înscris va avea un număr de concurs furnizat de către organizatori. Orice participant trebuie să respecte regulile competiției și trebuie să urmeze indicațiile date de către organizatori.

TAXA DE ÎNSCRIERE conține pachet de start și va fi percepută doar pentru cursele: Race, Maraton și Elite.

Nu se achită taxa de către participanții înscriși la: MTB KIDS.

Taxa:

45 lei dacă se achită până în data de 30.06.2018

50 lei dacă se achită până în data de 08.09.2018, ora 12:00.

70 lei în situația înscrierii și achitării în ziua concursului, 09 Septembrie 2018.

ÎNSCRIERE:

 Înscrierea se poate face:

– accesând butonul Inscriere.

Înscrierile on-line vor fi validate doar în momentul încasării/confirmării plății taxei de participare.

Plata taxei se poate face:

- Online, cu cardul

– În contul RO71 BTRL 0020 1205 W249 82XX (specificați „taxă înscriere Arad Bike Race”) la Banca Transilvania, titular cont Clubul Sportiv Racing Bike Pro;

– La sediul magazinului Racing Bike Shop (Arad, Str.Dorobanțior, Nr.1);

– La fața locului.

Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibilă.

Formularele fără semnătură nu vor fi acceptate.

PACHET START:

Fiecare participant care a achitat taxa de înscriere va primi din partea organizatorilor un pachet  de start. Vă rugăm dați click aici pentru vizualizarea conținutului pachetului. 

ANULĂRI:

Dacă evenimentul este anulat din motive de forță majoră, participanții nu vor beneficia de compensații pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

  1. Fiecare participant care ia parte la competiție este responsabil pentru propria securitate și siguranță.
  2. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii și personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, inconveniente datorate anulării, întârzierii sau modificării traseelor, care pot surveni în timpul desfășurării evenimentului.
  3. Fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declarație de responsabilitate, prin care își asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment și orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETIȚIEI:

Evenimentul este o competiție outdoor. Traseul este neamenajat și neprotejat, prin pădure. Toate acestea necesită experiență și cunoștiințe speciale, cum ar fi:

– fiecare participant să aibă cel puțin o experiență generală despre concursurile de biciclete din punct de vedere al condiției fizice;

– fiecare participant să aibă cunoștiințe tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin pădure;

– fiecare participant ar trebui să aibă un bun simț al direcției pe teren, chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă.

– fiecare participant ar trebui să dea dovadă de fair play și prietenie și să acționeze în consecință atunci când situația o cere;

– fiecare participant ar trebui să știe și să aibă o atitudine care să țină cont de faptul că, oricât de multe măsuri de siguranță ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competițiilor, mediului și condițiilor în care se desfășoară acestea;

– fiecare participant trebuie să știe că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea și viața lui și/sau a altor participanți și să acționeze în consecință pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol. 

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicletă în stare bună de funcționare;

– cască de protecție;

– număr cu chip (furnizat de către organizatori).

Lipsa acestor articole duce la descalificare!

NUMERE DE CONCURS:

  1. Numerele de concurs vor fi primite după ce participantul a completat și a semnat formularul de înscriere și declaratia de responsabilitate;
  2. Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei  într-un loc vizibil și vor rămâne vizibile pe toată perioada cursei;
  3. Logo-urile plasate pe numere trebuie să fie vizibile;
  4. Numerele nu trebuie să fie tăiate sau modificate sub nici o formă în timpul concursului.

Nerespectarea acestui lucru va atrage după sine descalificarea.

VALIDARE / ȘEDINȚĂ TEHNICĂ / START

Ședința tehnică va avea loc în ziua cursei.

Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start, moment în care se vor transmite și eventualele noutăți și modificări apărute.

LIMITA DE TIMP

Cursa Race 39 Km: termen limită 3h:30min;

Cursa   Maraton  53 Km: termen limită 5h:00min;

Restul categoriilor nu au termen limită.

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSĂ:

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

– în cazuri excepționale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanunțarea retragerii din cursă va cauza o operațiune de căutare și salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmată prin semnătură, pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi și acțiunile ulterioare momentului și locului retragerii, excepție făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face în sistemul electronic pentru cursele: Race, Maraton și Elite

CLASAMENTE/PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe următoarele categorii:

Cursa Race 39 Km: 15-17, 18-29 , 30-39,  40+  masculin și feminin;

Cursa   Maraton 53 Km:  18-29 , 30-39,  40+  masculin și feminin;

Cursa   Elite 53 Km:  18+   masculin și feminin ( doar pentru sportivii profesioniști legitimați FRC )

ATENȚIE: Sportivii legitimați FRC se vor putea înscrie doar în cadrul competiției Elite!

Cursa MTB KIDS:  Copii 0-8 ani traseu individual jaloane.

                              Copii 9-14 ani traseu circuit, care se va desfășura în centrul comunei Șiria, în zona Bisericii Catolice, cu start din fața Muzeului Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția”.

Se vor acorda premii primilor trei clasați la fiecare categorie, constând în diplomă, medalie și premiile din partea sponsorilor după cum urmează: 

Race (Masculin și Feminin)

Maraton (Masculin și Feminin)

Elite (Masculin și Feminin)

MTB Kids 0-8 ani (fete-băieți); 9-14 ani (fete-băieți)

Toți copiii care vor participa la probă, vor primi câte un pachet din partea sponsorului BNBusiness.

Fiecare participant care va termina cursa, va primi o diplomă de finish-er. Vor exista și alți sponsori locali, care vor oferi diverse premii.

CONSERVAREA NATURII:

Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător va atrage după sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot susține orice competitor cu condiția să respecte regulile de conduită, indicațiile autorităților și/sau ale oficialilor și să nu împiedice desfășurarea competiției. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), excepție făcând cazurile deosebite și ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii, pe lângă băuturile, fructele și alimentele energizante oferite de organizatori, pot primi și alte alimente, lichide.

PENALIZĂRI:

Următoarele acțiuni atrag descalificarea:

– scurtarea traseului;

– doping;

– nerespectarea mediului înconjurător;

– modificarea numărului de concurs;

– nerespectarea regulilor competiției;

– comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane;

– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu. 

CONTESTAȚII:

Orice participant poate face o contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestația se va depune la biroul de Informații, în scris, la 15 minute de la afișarea rezultatelor complete provizorii, împreună cu o taxă de 60 lei. Rezolvarea contestației se va face în următoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiată petentului, dacă contestația va fi acceptată.

Prin înscriere și participare, fiecare participant confirmă că a citit, înțeles și acceptat condițiile de participare și aceste reguli, asumându-și riscurile participării la competiția - ARAD BIKE RACE –  și sunt responsabili de propriile acțiuni care vor trebui să țină cont de circumstanțe relevante ca: trafic, condiții meteo, schimbarea vremii, zona în care se află, echipament.

MODIFICĂRI:

Echipa de organizare își rezervă dreptul de schimbare în detaliu ale regulilor și modului de desfășurare al competiției, până la data de 09 Septembrie 2016. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de internet www.aradbikerace.ro și pagina de facebook Racing Bike Pro.

Organizarea fiecărui concurs se bazează pe o logistică modernă, menită să asigure standarde de siguranță, performanță și protecție a mediului:

– asistență medicală, inclusiv echipaj medical de urgență;

– sistem de cronometrare electronică performant MyLaps cu chipuri individuale de unică folosință, monitorizare video;

– puncte de hidratare, alimentare și asistență tehnică pe traseu;

– marcaje executate cu materiale eco;

– echipaj moto pentru verificarea și închiderea traseului.

Traseele competițiilor vor fi alese în asa fel încât să poată fi parcurse fără probleme de către toți participanții.

Fotografiile din competiție vor putea fi vizualizate pe pagina de Facebook a Clubului Racing Bike Pro.

 

Hungary