SZABÁLYZAT

regulament


VERSENY HELYSZINE:

Település   Világos (Șiria.) , Arad (RO)

GPS koordináták: 46.266647, 21.637201

Szélesség :46 ° 15'40 "N

Hosszúság:  21 ° 35'44 "E       

Szervezők:

Arad Megyei Kulturális Központ

Világos (Șiria) Község  Polgármesteri Hivatala

CS. Racing Bike Pro

Szponzorok:

Opel -a Grup West Arad által , Schwalbe România, Optica Veszi, Uniqa Asigurări, BN-Business,   Hegyi-Barlangi Mentő Közszolgálat ( Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Arad.)

 

ÚTVONALAK ÉS KATEGÓRIÁK:

RACE Verseny  33 km (1 kőr): 15-17, 18-29, 30-39, 40+  férfi  és  női – start 10:30

Marathon Verseny 52 km (2 kőr): 18-29, 30-39, 40+  férfi és női – start 11:05

Elite Verseny 52 Km (2 kőr):  18+  férfi és női  (csak a FRC -  Román Kerékpáros Szövetség  által leigazolt hivatásos sportolók) – start 11:00

MTB Verseny KIDS: Gyermek 0-8 év - egyéni akadály pálya  verseny – start 11:30

                                   Gyermekek 9-14 éves kerékpár kőrverseny

A részvétel csak  a saját felelősségre lehetséges.

A 18 év alattiak, résztvehetnek csak  abban az esetben ha egy gyámja  jelen van a beíratkozásnál és aláirja , vagy a szülök által tett  írásbeli nyilatkozattal ,  amit egy   közjegyző hitelesített. .(FORMANYOMTATVÁNY LETÖLTÉSE)

A korosztályok meghatárazása  a kategóriákhoz  ugy lessz   kiszámitva hogy a folyó évböl levonjük  a  versenyző születési évét , fügettlenül  melyik hónapban és napon született ,a kerékpározás általános szabályainak megfelelően. Példa :2016-1986 = 30 év !

RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI :

A verseny nyitott mindenki számára aki szereti a sportot és a mozgást  a természetben.Amire szükség van:  jó egészség, a megfelelő edzettségi szint és  speciális technikai tudást.

A 18 év alattiaknak  szükséges  szülők vagy gyám,   írásbeli hozzájárulása , a beiratkozási lapon és a felelőségi nyilatkozaton. A résztvevők teljes mértékben felelősséget vállalnak az egészségi álapotukért. Minden regisztrált résztvevő kap egy  versenyszámot a szervezőktöl. Minden résztvevőnek  be kell tartania  a verseny szabályait és követnie kell a szervezők utasitásait.

A BEÍRATKOZÁSI  DÍJ tartalmaz egy start csomagot  és csak a Race, Marathon és Elite  versenyeken részvevők kell fizesék.

Nem kell díjat fizessenek   az  MTB KIDS  versenyszám  résztvevői .

Nevezési Díj: 50 RON  amennyiben   2016 szeptember 4-ig  , kifizetik.

Nevezési Díj: 70 RON ha a beíratkozás és a kifizetés a verseny napján történik.

A két külömböző ár  célja, hogy ösztönözze a korai beíratkozást annak érdekeben hogy  egy magasabb szintű szervezést tudjunk  bisztositani. Nagy segitség a szervezőknek ha  előre tudják a versenyzők számát, ahoz hogy  előkészítsék  a szükséges anyagokat (pl. pólók az  induló csomaghoz , rajtszámok, stb.)

BEÍRATKOZÁS:

A beíratkozáshoz :

 -nyomja meg a Beíratkozás gombot.

Az on-line beíratkozások esetén , az érvényesités csak a beíratkozási díj befizetése és jováírása után történik meg.

A beíratkozési díj befizetési lehetöségei :

-A RO71 BTRL 0020 1205 W249 82XX  bank számlára  (a megjegyzés rovatban feltüntetni :„ beíratkozási díj Arad Bike Race”)  Transilvania Bank, számla tulajdonosa Clubul Sportiv Racing Bike Pro ;

- A Racing  Bike  Shop  üzlet székhelyén  (Arad, Dorobantilor utca, 1 sz. ) ;

-A versenyi helyszinén

Faxon, telefonon vagy e-mailben, a beíratkozás  nem lehetséges.

Aláírás nélküli formanyomtatványok nem lesznek elfogadva.

START CSOMAG :

Minden résztvevő, aki kifizette a beíratkozási  díjat kap a szervezőktöl egy start csomagot. Kérjük, kattintson ide, hogy megtekinthesse a csomag  tartalmát.

ÉRVÉNYTELENITÉSEK:

Ha a rendezvény elmarad bármilyen kényszerhelyzet miatt , a résztvevők nem kapnak kártérítést egyéb veszteségekért, például a szállás és az utazási költség.

FELELŐSSÉG:

  1. Minden résztvevő aki részt vesz a versenyen  felelős a  saját biztonságaért.

 

  1. A szervezők, partnerek, támogatók, önkéntesek és az alkalmazottak akik részt  vesznek ennek  a rendezvénynek  a megrendezésében nem felelősek  semmiféle sérülésért vagy károsodásért, kényelmetlenségért a verseny  tőrlése miatt, késedelem vagy útvonal módosításokért, amelyek előfordulhatnak a rendezvény ideje alatt.

 

  1. Minden résztvevőnek alá kell írnia, a beíratkozás előtt, egy felelősségi nyilatkozatot , amivel vállaja a kockázatokat amik bekövetkezhetnek  egy ilyen esemény részvételén, és   bármilyen okból eredő károkat  , beleértve  elvesztés vagy  lopás.

 

A VERSENY JELLEMZŐI:

Ez a rendezvény egy  szabadtéri– outdoor- verseny. Az útvonal nem védett és nem bisztositot, hanem egy  erdőn keresztül megy. Ehhez különleges tudás és tapasztalat szükséges, mint például:

-minden résztvevő számára szükséges legalább egy általános tapasztalat a kerékpáros versenyekről , a fizikai képeségek szempontjából;

- minden résztvevő számára szükségesek  a technikai  ismeretek  egy erdei útvonal kezeléséhez;

-minden résztvevőnek szüksége van  egy jó tájékozodási  képeségre ehez az útvonalhoz , még rossz időben és rossz látási viszonyok között is.

- minden résztvevőnek fair- play és a barátságot  kell mutatnia , és ennek megfelelően  kell eljárnia, amikor a helyzet megköveteli;

-minden résztvevőnek  tudnia kell , és figyelembe  kell vennie  azt a tényt, hogy attól fügetlenűl hogy a szervezők, mindent megtesznek hogy  biztonságossá tegyék a versenyt   , nem zárhatnak ki olyan helyzeteket amik a  a verseny  jellegéből vagy a a környezetéből  alakulhatnak.

- minden résztvevőnek  tudnia kell, hogy nincs  az  a díj ami értékesebb lenne az ő és / vagy a többi résztvevőnek az  egészségénél  és életénél, és ennek megfelelően kell  eljárnia , hogy megvédje  magát, ha  érzékeli a veszélyt.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉS:

- üzemképes kerékpár;

- bukósisak;
- Chipes verseny szám / rajtaszám  (szervezők bisztosítják).
Ezen tételek hiánya kizáráshoz vezet !

RAJTSZÁMOK:

  1. Minden részvevő megapja  a  versenyszámot , miután  kitőltötte és aláírta a  beíratkozási lapját  és a   felelősségi  nyilatkozatát;
  2. A rajtszámokat a kerékpár kormányára  kell feltenni,  látható helyen és láthatónak kell  maradniük az egész verseny alatt;
  3. A számokon  elhelyezett logóknak   láthatóknak kell lenniük;
  4. A számokat nem szabat  vágni, vagy megváltoztasztatni  a verseny ideje 

Ezek elmulasztása kizárást eredményez.

ÉRVÉNYESÍTÉS / TECHNIKAI  ÉRTEKEZLET / START:

A technikai értekezletre a verseny napján kerűl sor.

A felszerelés ellenőrzése  a verseny kezdésse előt  30 perccel tőrténik,  ugyanakkor  továbbítják az  információkat  ha  bármilyen változás történt.

LIMIT IDŐ

Race  Verseny 33 Km : limit idő 3h:30 perc;

Marathon Verseny 52 Km: limit idő 5h: 00 perc;

A többi kategóriában nincs limit idő.

MEGÁLÁS / VISSZALÉPÉS A VERSENYBÖL:

A szervező fenntartja a jogot, hogy bármelyík  résztvevőt megállítson  a következő esetekben:

 -megsérült a start után , és az állapota nem engedi  folytatni a versenyt;

- kivételes esetekben.

Bármelyik  résztvevőnek, aki nem tudja, vagy nem akarja folytatni a versenyt bármilyen  okból ,értesítenie  kell a szervezőket  azonnal , a startnál , az ellenőrző pontokon, vagy  a finish-nél.

Az értesítés elmulasztása  maga útán vonhat  kutatási és mentési  műveleteket  (mentőcsapatok)  a résztvevő költségén. A visszalépést meg kell erősíteni aláírásál a versenylapon .Minden résztvevő, aki visszalép  segítséget  fog kapni abban hogy a  legjobb megoldást válassza  a visszalépéshez , de  a  megfelelő   útvonal  választásáert és  visszajutásért, sajat maga felelős, kivéve azok a súlyos  helyzetek , amikor eszt  saját erőből nem tudja mególdani.

IDŐMÉRÉS:

Az időmérés elektronikusan  tőrténik  a Race, Marathon és  Elite versenyknél:

HELYEZÉSEK / DÍJAK :

A következő kategoriákban lesznek helyezések :

Race Verseny  33 km: 15-17, 18-29, 30-39, 40+  férfi  és  női

Marathon Verseny 52 km : 18-29, 30-39, 40+  férfi és női

Elite Verseny 52 Km :  18+  férfi és női  (csak a FRC -  Román Kerékpáros Szövetség  által leigazolt hivatásos sportolók)

MTB Verseny KIDS: Gyermek 0-8 év - egyéni akadály pálya  verseny

                                   Gyermekek 9-14 éves kerékpár kőrverseny

Minden kategoriában  az első három helyezett  díjat kapp. Egy oklevelet, érmet és a szponzoroktol  felajánlott nyereményeket, az alábbiak szerint:

Race (férfi és női)

Marathon (férfi és női)

Elite (férfi és női)

MTB gyerekeknek 0-8 éves (lányok-fiúk); 9-14 éves (lányok-fiúk)

Minden gyermek  aki részt vesz a versenyben kap egy csomagot a BNBusiness szponzortol.

Minden résztvevő, aki befejezi a versenyt  egy oklevélben részesűl mint finish-er .

Lesznek más helyi szponzorok, akik különböző díjakat  ajánlottak fel . Például: Optica Veszi saját üzleteiben levásárolható  utalványokat   outdoor szemüvegekre  és egy-egy  Oakley sport márkáju szemüveget, biztosít a legjobb időt elérő  versenyzöknek a  33 km-es versenyben  és 52 km-es versenyben.

Tombola:

 A Racing Bike Shop üzlet kínál egy  Cross márkájú alumínium vázat.

TERMÉSZETVÉDELEM :

Szemetelés az  útvonalon, és / vagy a környezetrombolás kizárást eredményez.

SZURKOLOK/TÁMOGATÓK:

A szurkolok támogathatják a versenyzőket , amennyiben megfelelnek a magatartási szabályoknak, hatóságok és / vagy hivatalnokok utasitásaiknak , és nem akadályozzák a versenyt. Az útvonalak mentén nem engedélyezett semmilyen segítség ami  kívülről jön (szurkoloktol, nézőktöl, stb), különleges esetek kivételével,. A folyadékpótlási pontoknál  ahol a versenyzők  italokat, gyümölcsöket- és energiát bisztosító élelmiszereket kapnak a szervezőktöl , ott van lehetőség, hogy kapjanak egyéb ételeket, folyadékokat.

BÜNTETÉSEK:

A következő cselekedetek kizárásal járnak:

- az útvonal lerövidítése;

- dopping;

- környezetvédelem elmulasztása ;

- versenyszám megváltoztatása ;

- versenyszabályok elmúlasztása;

- sportszerűtlen viselkedés a többi résztvevőkkel, állami hivatalnokok, más

   emberekkel szemben ;

- valamelyik kötelező felszerelés hiánya.

FELLEBBEZÉS:

Minden  résztvevőnek,  joga van fellebeznie  egy  másik résztvevő ellen, aki nem tartotta be  a versenyszabályokat vagy  a szervezők döntései ellen. A fellebbezést  írásban kell benyújtani , 15 percel azútán hogy  az ideiglenes eredmények kilettek hirdetve. A fellebbezés díja  60 RON .

A fellebbezés megoldására sor kerűl, a következő 30 percben.  Ha a fellebezést jóváhagyják, akkor a 60 RON -t, a fellebező  visszakapja.

 A beiratkozás és a részvétel által  minden résztvevő igazolja, hogy elolvasta, megértette és elfogadta a részvételi feltételeket, és ezeket a szabályokat, elfogadta  az - ARAD BIKE RACE versenyben részvétellel járó kockázatokat, és felelősek a saját cselekedeteikért , figyelembe kell venniük a releváns körülmények, mint: a közlekedési, az időjárási viszonyok, a időjárás változásait, a terület ahol tartoszkodnak és  a felszerelés.

VÁLTOZTATÁSOK:

A szervező csapat fenntartja a jogot, hogy  váltósztasson a  szabályokon vagy a verseny folyamatán ,  2016 szeptember 9 -ig. Ezek a lehetséges változások közzétételre kerülnek  a hivatalos honlapon www.aradbikerace.ro és a Racing Bike Pro Facebook oldalán .

Minden verseny  szervezése alapja, a modern logisztika  ami  megfelel a a biztonsági , teljesítmény és a környezetvédelmi előírásoknak :

- egészségügyi ellátás  beleértve a sürgősségi orvosi személyzetet;

-fokozott biztonságú elektronikus időmérő MyLaps  rendszer  egyedi egyszer használható chippekkel ,  videó megfigyelés;

-folyadékpotlasi pontok és technikai segítséget az útovonal mentén;

- környezetbarát anyagokból készült jelölések;

- motorizált  személyzet az útvonal ellenőrzésére és lezárására

A  versenyek útvonalai  úgy  lessznek kiválasztva  , hogy minden versenyző problémamentesen tudja teljesiteni  .

A Fotók a versenyről  megtekinthetők a  Racing Bike Pro Club Facebook oldalán.

Romania